• Op werkdagen voor 19:30 uur besteld = vandaag verstuurd
  • Gratis verzending vanaf €20
  • Gratis retourneren
  • Voordelen voor VIPS
Winkelmandje
  • MWY+

MWY+

Image

MWY+ Me With You for a better world

hummel zet steeds meer stappen om duurzaam te produceren. Het einddoel is om volledig circulair sportartikelen te produceren. Grondstoffen zijn eindig. Doorgaan met de huidige manier van produceren, waarbij grondstoffen (en kledingstukken) na enkele keren gebruik worden weggegooid, is niet meer van deze tijd. We moeten de consument meenemen in de transitie naar een duurzamere economie. Met het MWY+ (Me With You+) concept zetten we vol in op circulaire sportkleding en jij kan meedoen!

Wat is MWY+?

Voor klanten maken we het steeds makkelijker om een milieubewuste keuze te maken. Onder het label MWY+ brengen we kleding op de markt gemaakt van duurzame materialen. Hiermee besparen we op het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Ook andere duurzame concepten vallen onder dit label, zoals verduurzaming van het kantoor en samenwerkingen met o.a. Leger des Heils ReShare, maar ook het gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen. Voor klanten die graag bewust willen shoppen, maken we het makkelijk om deze producten te herkennen. De producten zijn te herkennen aan een speciaal kaartje met meer informatie over MWY+. Op de productpagina’s zijn deze producten te herkennen aan het MWY+ logo.

Image

Leger des Heils ReShare

Mooi voorbeeld is de samenwerking met Leger des Heils ReShare. We bieden samen met deze partner een speciale recycling- en retourservice voor de sportclubs aan. Dit gaan we uitbreiden naar een service waarbij we de door ons geleverde gerecyclede producten na gebruik zullen ophalen, zodat ze opnieuw gerecycled kunnen worden tot nieuwe producten of kunnen worden hergebruikt.

Image

Image

Welke producten zijn er gerecycled?

In onze hummel collectie zijn er al verschillende producten gerecycled! De Euro Shorts II bijvoorbeeld. Deze multifunctionele short van hummel is perfect voor teamsporten, indoor en outdoor. De shorts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester dat goed vocht opneemt, deze short is verkrijgbaar in zowel een unisex variant als een dames variant. Naast de Euro Short II biedt hummel ook de Memphis short aan. Handbal, voetbal of volleybal, het kan allemaal in dit hummel short. De short heeft geen binnenbroekje. Gemaakt van 100% gerecycled polyester, dus zeker een duurzame keuze! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en weet als eerste wanneer wij meer gerecyclede producten lanceren. Ook blijf je dan op de hoogte van alle stappen die we zetten, want in de toekomst zal er nog meer prachtige sportkleding worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit van onder meer bio-katoen en gerecycled polyester (PET).

Image
Image
Image

 

Onze visie op duurzaamheid

Wil je meer weten over duurzaamheid? Kijk dan op onze MVO-pagina. Hier vind je onder andere informatie over onze Code of Conduct en ons lidmaatschap van Amfori BSCI.