Nieuwe wedstrijdshirts Nederlandse handballers

Het WK in Leipzig is in aantocht, met de Nederlandse handbaldames als een van de favorieten voor de titel. Vandaag wordt hun nieuwe wedstrijdtenue gelanceerd! Het feloranje van Nederland en de iconische chevrons van hummel komen op het nieuwe shirt nóg krachtiger samen.

Naast de handbaldames, voorziet kledingpartner hummel ook het nationale herenteam en de diverse juniorenteams van het NHV van nieuwe wedstrijdkleding. Alle teams gaan spelen in een speciaal ontworpen editie van het hummel Lyon shirt, die in samenwerking met het NHV is ontwikkeld. De nieuwe Lyon lijn van hummel wordt gekenmerkt door geprinte, geperforeerde chevrons in de zij. De shirts voor het NHV bevatten gesublimeerde sponsorlogo’s. Hiermee zijn de shirts optimaal bestand tegen het fysieke aspect van handbal en bieden ze bovendien nog meer draagcomfort.

Kwaliteit en uitstraling
Tjark de Lange, Voorzitter NHV: “Voor onze spelers is de kwaliteit van de kleding het allerbelangrijkst. Zoals iedereen tijdens de grote toernooien heeft kunnen zien, is handbal geen voorzichtige sport. Er is veel duw- en trekwerk en de tenues krijgen het zwaar te verduren. De shirts van hummel zijn hier specifiek voor ontwikkeld. Daarnaast is de uitstraling enorm belangrijk. De nieuwe tenues passen bij de nieuwe status van de Nederlandse handballers als serieuze kanshebbers op elk internationaal toernooi. Ze stralen kracht uit.”

EK-kwalificatie
De Nederlandse handbaldames zijn voor het eerst in het nieuwe shirt te bewonderen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland, op 27 september a.s. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Indoor Sportcentrum Eindhoven; de 4350 beschikbare kaarten waren binnen een dag uitverkocht. Het WK in Leipzig is het eerstvolgende grote toernooi voor de dames en vindt plaats van 1 t/m 17 december 2017. De heren spelen op 25 oktober voor het eerst in het nieuwe tenue, dan staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland op het programma (locatie: Rotterdam).

Merchandise
De shirts van de dames zijn vanaf vandaag tevens verkrijgbaar als merchandise. Verkrijgbaar bij gespecialiseerde sportspeciaalzaken en online via Sportdirect.com, de officiële partnershop van het NHV.

Partnerschap NHV – hummel
Het partnerschap tussen het NHV en kledingmerk hummel staat al ruim 20 jaar als een huis: in 1996 leverde hummel voor het eerst kleding aan de bond. In 2016 werd de samenwerking wederom voor een periode van 4 jaar verlengd, tot en met de Olympische Spelen in Tokio (2020). De kleding die hummel voor het NHV ontwikkelt, voldoen aan specifieke eisen voor handbal. Omdat de shirts sterk moeten zijn, hebben ze minder stiknaden en zijn deze daar waar nodig verstevigd. Ook wordt extra elastisch materiaal gebruikt. De samenwerking met het NHV betreft naast de wedstrijdkleding van de nationale teams ook trainingskleding van de teams en de kleding van alle trainers, begeleiders en stafleden.

Over het NHV
Het NHV vertegenwoordigt 396 Nederlandse handbalverenigingen met in totaal meer dan 50.000 leden. Het ledenaantal groeit de laatste jaren sterk, wat o.a. te danken is aan het enorme succes van de Nederlandse handbaldames (zilver op het WK en EK, 4e op de Olympische Spelen in Rio). De wedstrijden die zij spelen zijn sindsdien binnen een mum van tijd uitverkocht en bovendien krijgt de sport zo steeds meer aandacht in Nederland. Meer informatie vindt u op de officiële website van het NHV.

Over Deventrade
Deventrade BV is een Deventer familiebedrijf dat in 1985 is opgericht en nu wordt gerund door de tweede generatie. Onder deze toegewijde leiding is Deventrade uitgegroeid tot een toonaangevend sportbedrijf. Het sportkleding- en accessoireportfolio omvat de merken hummel, Stanno, Reece Australia, Derbystar, Select en Sportdirect.com.

 

Naam sportzaak

Plaats

Actio Posessio

Hoogeveen

Bouds Inn

Emmercompascuum

Buitink

Twello en Deventer

Golbach

Losser

HH Sport

Smilde

Huisman Sport

Huissen

Intersport Luising

Zevenaar

Ivo's Sportshop

Simpelveld

OLB Arnhem

Arnhem

Reus Sport

Den Helder

Rovi Sport

Meerssen

Seron / Intersport Gardenz

Geleen

Sport 2000 Naaldwijk

Naaldwijk

Sport 2000 Voorburg

Voorburg

Sportboxx Klazienaveen

Klazienaveen

Top Sportwear

Spijkenisse

Wim Slangen Sport

Echt