hummel wordt officiële partner van de International Handball Federation

hummel en de International Handball Federation zijn verheugd om een nieuwe sponsorovereenkomst aan te kondigen, waarbij hummel een officiële partner van de IHF wordt.

hummel en de IHF hebben een overeenstemming bereikt over een contract van vier jaar, dat begint op 1 januari 2019. Vanaf dat moment is hummel de officiële technische sponsor en kledingleverancier van de International Handball Federation.

Met de nieuwe overeenkomst consolideert hummel zijn positie als een van 's werelds leidende handbalmerken. Sinds de oprichting in 1923 heeft hummel voortdurend een sterke identiteit ontwikkeld in de handbalsport en het nieuwe IHF-sponsorschap is weer een enorme stap voorwaarts.

"We zijn bijzonder trots om een van de belangrijkste partners van de Internationale Handbal Federatie te worden. Bij hummel voelen we een diepe connectie met handbal en we kunnen niet wachten om onze liefde voor het spel verder uit te dragen via het IHF-sponsorschap.(….)", zegt Allan Vad Nielsen, CEO van hummel.

hummel heeft een visie om de leidende teamsportleverancier in Europa te worden en het toonaangevende indoor schoenenmerk te worden.

"Ik ben erg trots hummel te verwelkomen in het team. hummel heeft een sterke handbal- en teamsporthistorie en ik ben er absoluut zeker van dat hun kennis en knowhow zeer waardevol zal zijn voor de IHF. Tegelijkertijd geloof ik dat we hummel een nog groter publiek wereldwijd kunnen helpen bereiken en dat de samenwerking voor beide partijen zeer productief zal blijken te zijn, "zegt dr. Hassan Moustafa, IHF-voorzitter.

hummel & handbal in Nederland

Zowel hummel als de handbal zijn geworteld in de Scandinavische landen, maar tegenwoordig is handbal een wereldwijde sport en hummel is een wereldwijd handbalmerk. De Nederlandse nationale teams spelen al jaren in hummel, dankzij de langlopende partnership tussen hummel Nederland en het Nederlands Handbal Verbond. Het partnerschap tussen hummel en de NHV staat al 20 jaar als een huis. Al in 1996 leverde hummel voor het eerst de kleding van de NHV.

Ook andere nationale teams, zoals de teams van Roemenië, FYR Macedonië en Argentinië verschijnen al in de kenmerkende hummel chevrons. Daarnaast worden ook een flink aantal van ’s werelds beste handbalspelers, zoals Mikkel Hansen, Valentin Porte, Kiril Lazarov en Fabian Wiede gesponsord door hummel.

Lees ook het officiële persbericht van hummel international.