Helmond Sport en hummel starten samenwerking

Teamwearspecialist hummel gaat een nieuw partnerschap aan in de Jupiler League en wordt de officiële kledingsponsor van Helmond Sport.

Op 10 juni tekenden Antoine Beije (Commercieel Manager van Helmond Sport) en Arnold de Bruin (Algemeen Directeur van Deventrade BV) een sponsorovereenkomst die hen de komende drie jaar verbindt.

Directeur van Helmond Sport Mario Captein is verheugd over het gesloten akkoord met de firma Deventrade, die naast het merk hummel onder meer Derbystar voert en daarmee official supplier van de Jupiler League is. ‘In hummel hebben we een stabiele en betrouwbare partner gevonden, die kwalitatief hoogwaardige producten levert. We zijn heel tevreden met de uitstraling van de nieuwe tenues, die passen bij onze club. Daarom gaan we uit van een langdurige samenwerking.’

Ook Arnold de Bruin is erg te spreken over de nieuwe overeenkomst. ‘Helmond Sport is een mooie club, met een interessante historie en een trouwe supportersschare. We zijn blij deze charmante club toe te kunnen voegen aan onze sponsorcontracten en verheugen ons op een succesvolle toekomst.’

De tenues
De nieuwe hummel-tenues van Helmond Sport bevatten behalve de kenmerkende chevrons van hummel ook diverse details die de shirts een identiteit passend bij de club geven. Op de achterzijde van de rode shirts pronkt de skyline van Helmond, met onder andere de karakteristieke Helmondse kubuswoningen en Kasteel Helmond. De basis van het shirt, ontwikkeld uit Climatec materiaal met mesh vlakken onder de armen, wordt gevormd door het klassieke hummel Everton shirt.   

Over Helmond Sport
27 juli 1967 is de officiële oprichtingsdatum van de Stichting Helmond Sport, dat de betaald voetballicentie dan overneemt van buurman Helmondia '55. In de jaren die volgen worden diverse successen gehaald: promotie naar de Eredivisie (1982-1984), finale KNVB-beker (1985) en vele malen deelname aan de Jupiler Play-Offs. Het Lavans Stadion vormt de thuishaven van Helmond Sport. 

Over hummel
Met een vliegende start in 1923, toen hummel een van de eerste voetbalschoenen ontwikkelde, is het sportmerk hummel gevestigd. Door de eerste sponsorcontracten met grote handbal- en voetbalclubs in de jaren ‘60 groeide het merk uit tot een bekendheid in de sportwereld. Tot op de dag van vandaag is het een geliefd merk onder vele sporters. Behalve voetballers vinden ook indoor-teamsporters en individuele sporters van elk niveau hun kleding bij hummel.

In Nederland is hummel al vele jaren marktleider op het gebied van teamwear. Het merk is goed vertegenwoordigd in de eredivisie, de Jupiler League en amateurvoetbal, maar ook in sporten als handbal en volleybal. Bij hummel teamwear draait alles om goede kwaliteit en een toegankelijke prijs. Teamkleding is beschikbaar in vele kleuren en modellen, waardoor vrijwel iedere vereniging uit de uitgebreide standaardcollectie een tenue in de clubkleuren kan samenstellen.