20-jarige samenwerking NHV en hummel opnieuw verlengd

Het partnerschap staat al 20 jaar als een huis: in 1996 leverde hummel voor het eerst de kleding van het Nederlands Handbal Verbond. Ook nu de grote successen binnenstromen, blijven de partners elkaar trouw.

Op 27 oktober ondertekenden Bernard Bullens (secretaris NHV) en Arnold de Bruin (Algemeen Directeur Deventrade BV, licentiehouder hummel Benelux) de nieuwe overeenkomst. Deze beslaat de komende vier seizoenen, waaronder dus ook de Olympische Spelen in Tokio. De overeenkomst regelt niet alleen de kleding van de teams, maar ook van alle trainers, begeleiders en stafleden.

Bernard Bullens: “Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. Voor onze spelers is kwaliteit van de kleding het allerbelangrijkst. Zoals iedereen tijdens het WK en de Olympische Spelen heeft kunnen zien, is handbal een enorm fysieke sport. Er is veel duw- en trekwerk en de tenues krijgen het zwaar te verduren. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze spelers samen met hummel het design van onze tenues kunnen samenstellen, wat bijdraagt aan de krachtige uitstraling van onze teams!"

Arnold de Bruin: “Toen wij in 2012 het contract verlengden, hadden we natuurlijk niet zomaar gedacht dat we vier jaar later een tenue voor Rio zouden ontwerpen. Voor ons geldt dus dat we bijzonder trots zijn op de prestaties van het NHV. Dat we beiden loyale partijen zijn die veel waarde hechten aan een langetermijnaanpak, betaalt zich nu uit. Dat is mooi om te zien. Het gaat ontzettend goed, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit pas het begin is.”

Over het NHV
In 1936 kreeg handbal zijn eigen bond, het Nederlands Handbal Verbond. In 2016 bestaat het NHV dus 80 jaar. Het NHV vertegenwoordigt 396 Nederlandse handbalverenigingen met in totaal meer dan 50.000 leden.

Het uithangbord van het NHV zijn de nationale selecties. Zij geven de sport bekendheid en zijn een goede promotie voor de sport. Het Nederlandse handbaldames team telt 16 tot 21 speelsters, die allemaal bij buitenlandse clubs spelen. Cocoa from Ghana is de hoofdsponsor van het Nederlandse dameshandbal team. Dankzij de recente successen van de Nederlandse Handbaldames (zilver op het WK, 4e op de Olympische Spelen in Rio), krijgt de sport steeds meer aandacht in Nederland. De spectaculaire wedstrijden, waarin het vaak tot de laatste minuut spannend is, werden op het WK door gemiddeld 900.000 mensen bekeken en op de Olympische Spelen zelfs door 3 miljoen.

Over Deventrade
Deventrade BV is een Deventer familiebedrijf dat in 1985 is opgericht en nu wordt gerund door de tweede generatie. Onder deze toegewijde leiding is Deventrade uitgegroeid tot een toonaangevend sportbedrijf. De sportkleding- en accessoireportfolio omvat de merken hummel, Stanno, Reece Australia, Reece Individual, Derbystar, Select, Monta en Sportdirect.com.