AZ en Derbystar tekenen overeenkomst voor 4 jaar

AZ en Derbystar hebben een overeenkomst gesloten tot en met seizoen 2018-2019. In de Eredivisie werkt AZ al vele jaren samen met de officiële leverancier van de Eredivisiebal, vanaf heden spelen ook alle jeugdteams van AZ met Derbystar.

Directeur Voetbal Zaken van AZ, Earnest Stewart, is verheugd over het gesloten akkoord met de firma Deventrade, leverancier van Derbystar. “Het was voor ons een logische stap om met Derbystar om tafel te gaan. We zijn erg tevreden over de huidige samenwerking en breiden deze graag uit. De kwaliteit van de ballen is uitstekend. Bovendien heeft Derbystar speciale lichte ballen voor de jeugd, die volledig voldoen aan de richtlijnen van de KNVB.”

Ook Arnold de Bruin, algemeen directeur van Deventrade, is ook erg te spreken over de overeenkomst. “We zijn erg trots om te mogen leveren aan AZ en zijn dan ook blij dat we aan de wensen voor uitbreiding van de samenwerking kunnen voldoen. Behalve voetballen voor alle jeugdelftallen van AZ leveren we nu ook de Ultimate Grip keepershandschoenen van ons merk Stanno aan AZ.”

Over Derbystar
Derbystar is al jaren trouwe partner van de Eredivisie en de Jupiler League. Veel topcoaches en spelers in binnen- en buitenland zijn van mening dat Derbystar de beste ballen ter wereld maakt en kwalificeren de Derbystar-voetbal dan ook als dé bal. Dit heeft alles te maken met de unieke vluchteigenschappen van een Derbystar bal. Deze worden gevormd door de combinatie van een aantal factoren, waaronder 32 handgestikte panels, 100% PU-materiaal, een perfecte ronde binnenbal en het juiste contragewicht.

Derbystar light en super light
Derbystar ontwikkelde twee typen jeugdvoetballen die volledig voldoen aan de KNVB-richtlijnen. De Classic Light, te herkennen aan de blauwe panels, is een lichtgewicht wedstrijdbal voor C-junioren en D-pupillen. De bal weegt 360 gram en is verkrijgbaar in drie verschillende designs. Deze designs maken het, samen met een players number, mogelijk de ballen van diverse teams te onderscheiden.

Voor de allerjongsten, de E- en F-pupillen, is er de Classic Super Light. Deze is te herkennen aan de rode panels. De bal weegt slechts 290 gram en is net als de Classic Light in drie designs verkrijgbaar.